AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Peter Bosz staat open voor gesprek met Ajax’

Gisteren werd bekend dat Peter Bosz een aanbieding van FC Twente om daar de nieuwe trainer te worden heeft afgeslagen. Wel zou de 59-jarige oefenmeester openstaan voor een nieuw dienstverband bij Ajax. In 2016/2017 kende hij daar een succesvolle periode.

Voor FC Twente was de beslissing van Bosz aanleiding om te switchen van kandidaat. “Ik begrijp ook dat Twente door moet”, aldus de oefenmeester. Met een knipoog: “Mijn vrouw komt uit Enschede, dus zij was wel kwaad. Ik slaap al even op de logeerkamer.”

Bosz staat bekend als een aanvallend ingestelde trainer, maar zijn prijzenkast telt één Eerste Divisie-titel met Heracles Almelo. Dit knaagt, zo erkent hij. “Ja, ik wil een prijs winnen. Dat wil iedereen. Ik hoop dan ook dat er een grotere club dan Twente komt. Ajax? Daar zou ik ook mee gaan praten. Maar die hebben nog niet gebeld. Nederland is absoluut een optie, waarom niet? In het buitenland is ook prima.”

In 2017 vertrok Bosz bij Ajax na een verschil van inzicht met de clubleiding. Algemeen directeur Edwin van der Sar speelde daarbij een rol, maar volgens de momenteel clubloze trainer is dat geen obstakel voor een eventuele hereniging.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.