AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil Boca Juniors-middenvelder Alan Varela (21)’

De kans is groot dat Edson Alvarez deze zomer een mooie transfer zal gaan maken. En daarom hebben de Amsterdammers al een opvolger voor hem in het vizier. Het gaat om de 21-jarige Alan Varela die onder contract staat bij het Argentijnse Boca Juniors. Hier maakt het medium SPORT melding van.

SPORT meldt dat Varela zinspeelt op een avontuur in Europese competitie. Ajax is echter niet de enige geïnteresseerde club en heeft stevige concurrentie in de strijd om de handtekening van de 21-jarige middenvelder. Onder meer FC Barcelona en Benfica azen eveneens op de komst van Varela.

Bovendien is zijn vraagprijs nu bekend, en die is erg fors: achttien tot zelfs 23 miljoen euro, zo melden de Zuid-Amerikaanse media. Het lijkt er niet op dat Ajax dat wil gaan betalen voor iemand die nog nooit buiten de Argentijnse competitie heeft gespeeld.

SL Benfica daarentegen heeft meer financiële stootkracht; Enzo Fernández werd in januari voor 120 miljoen euro aan Chelsea verkocht, nadat hij een half jaartje eerder (!) nog voor een paar miljoen werd opgepikt in Argentinië, bij River Plate. Volgt Varela straks eenzelfde soort route?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.