AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘FC Groningen wil Ajax beroven van meesterscout’

Ajax moet er rekening mee houden dat topscout Henk Veldmate bezig is aan zijn laatste maanden bij de club. Hij heeft een aflopend contract in Amsterdam en zijn oude FC Groningen wil hem graag terughalen.

Hier maakt De Telegraaf melding van. Zij confronteren algemeen directeur Wouter Gudde met dat bericht, maar die wil de belangstelling in Veldmate desgevraagd niet bevestigen. “Daar kan ik nu echt niet op antwoorden. Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen”, licht Gudde toe. “Zo lang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan.”

In het verleden scoutte Veldmate in Groningen onder anderen Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz, Dusan Tadic en Virgil van Dijk. Bij Ajax was hij verantwoordelijk voor de komst van bijvoorbeeld Nicolas Tagliafico, Edson Alvarez, Lisandro Martinez en Antony. Daarmee heeft Veldmate bijzonder veel successen op zijn naam staan als hoofdscout en kreeg daarom de bijnaam ‘meesterscout’.

Toch is er nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. Op het technisch gebied gaat er in deze zomer naar verwachting veel veranderen bij Ajax. Door de nakende komst van Julian Ward lijkt bijvoorbeeld de rol van Gerry Hamstra in de Johan Cruijff ArenA uitgespeeld. Of er nog meer wisselingen plaatsvinden, is niet bekend. Maar mogelijk vertrekt dus Veldmate ook na dit seizoen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.