AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Broer van Johan Cruijff op 78-jarige leeftijd overleden

Henny Cruijff is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudere broer van Johan Cruijff. Hij speelde net als zijn broertje in de jeugdopleiding van Ajax maar wist niet door te breken.

Vervolgens nam hij de sportwinkel over van zijn oudere broer en bleef hij altijd op de achtergrond van het voetbal aanwezig. Vlak voor de eeuwwisseling verkocht hij de zaak.

Het ging al een langere periode niet goed met zijn gezondheid. Cruijff leed namelijk al acht jaar lang aan Alzheimer, waardoor zijn gesteldheid steeds verder achteruitging. De ziekte zorgde begin deze week voor zijn overlijden. Zijn familie begraaft hem volgens het medium later deze week in besloten kring.

Cruijff had gedurende zijn leven nauwelijks contact met zijn broertje Johan, omdat naar eigen zeggen zijn omgeving ‘hermetisch afgesloten’ was. Hij is de vader van Estelle, die samen met Ruud Gullit een zoon kreeg. Ook Maxime Gullit is in de voetballerij terug te vinden. Waar hij eerder in de jeugdopleiding van AZ speelde, staat hij inmiddels onder contract bij Cambuur Leeuwarden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.