AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Kans op terugkeer Overmars naar Ajax is nihiel’

De kans dat Marc Overmars binnen afzienbare tijd weer terugkeert bij Ajax is bijzonder klein te noemen. Hier maakt de nieuwe president-commissaris van de Amsterdammers, Pier Eringa melding van. Hij zegt daarnaast dat ze erg hard zoeken naar een nieuwe technisch directeur.

In een eerder stadium gaf algemeen directeur Edwin van der Sar nog te kennen open te staan voor een terugkeer van de wegens grensoverschrijdend gedrag uit Amsterdam vertrokken Overmars. Bij Sven Op 1 op NPO Radio 1 wordt Eringa gevraagd naar een eventuele terugkeer van Overmars bij Ajax. “Oh, meteen zo’n vraag”, begint hij.

Als voormalig politieman is Eringa bekend met het strafrecht. “Daar leer je dat met een rechtssysteem dat als iemand iets fout heeft gedaan en hij daarvoor is gestraft, dat daarna een nieuw leven mogelijk moet zijn. Maar ik heb ernstige twijfel of het verstandig is om dat te doen. Het lijkt mij niet verstandig. Dat is wat ik zeg. Ik zeg niets minder en niets meer op dat punt.”

Eerder deze week gaf Van der Sar te kennen voor het eind van de maand maart een nieuwe technisch directeur te willen presenteren. “Er wordt met man en macht gezocht naar een nieuwe technisch directeur”, beaamt Eringa. “Alle energie is gericht op het vinden van een opvolger van Overmars.”

In de wandelgangen wordt Julian Ward in verband gebracht met een dienstverband in Amsterdam. “Of ik namen kan noemen? Ik ga nog ontdekken hoe dat precies zit. Wanneer de functie kan worden ingericht? Ik kan niets zeggen over een termijn. Het is ook aan de directie om daarmee aan de slag te gaan. Zodra ik een beetje ben ingewerkt, dus over een aantal weken, kan ik dat melden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.