AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Steven Bergwijn kan weer bepalend zijn’

Steven Bergwijn komt er bij Ajax weer steeds beter in. Na de trainerswissel lijkt de vleugelflitser weer helemaal opgeleefd te zijn. John Heitinga vindt dat hij dit helemaal aan zichzelf te danken heeft.

“Stevie heeft het vooral zelf gedaan”, steekt Heitinga van wal. “In het begin is het een kennismaking, ik kende hem nog niet. Ik was vooral de trainer van Jong Ajax. Ik ben het gesprek aangegaan en waar hij tegenaan liep. Dan ga je kijken hoe we hem kunnen helpen en in zijn kracht kunnen krijgen. Als hij hard werkt, kan hij het verschil maken.”

“Hij had een lange tijd niet gescoord en is hier teruggekomen met een bepaalde ambitie”, vervolgt Heitinga. “Hij wil op het hoogste niveau spelen. Met Stevie was het vooral de vraag hoe we hem in zijn kracht gingen krijgen. Bijvoorbeeld de combinatie met Owen of met een andere spits. Dusan is een spits die meer naar de bal toekomt, dan wil je graag de tegengestelde loop zien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.