AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die vechtersmentaliteit heb ik bij Ajax even gemist’

Edson Alvarez kan zich inmiddels een ervaren speler noemen. Hij wordt niet meer zo snel nerveus van wedstrijden. In zijn vaderland Mexico is hij het wel gewend om verhitte derby’s te spelen. En daar heeft hij zijn mentaliteit ook vandaan gehaald. Dit meldt de Ajacied zelf in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Álvarez deelt mee hoe zijn eerste ervaring was in de klassieker tussen Chivas en América. “Één van mijn eerste grote wedstrijden was tegen Chivas. Ik was achttien en best nerveus, maar had ook zoveel zelfvertrouwen. De Klassieker hier is prachtig, maar in Mexico is het nog veel groter. In Mexico City wonen alleen al 24 miljoen mensen. Daar geven fans van andere clubs ook om de Klassieker. De busrit is bijvoorbeeld veel heftiger. Als ik nu in de catacomben sta, ben ik vol vertrouwen en geniet ik. Zo van: Ik ben er klaar voor. Kom maar op”, aldus de Ajax-middenvelder.

De instelling van Álvarez heeft hem ook ver gebracht. De middenvelder ziet de invloed die dit heeft op zijn teamgenoten. “In mijn eerste jaar moest ik leren hoe voetbal hier wordt gespeeld, maar mijn mentaliteit was die van een winnaar. De afgelopen jaren voelden we ons, door Lisandro Mártinez, Nicolás Tagliafico en Antony ook onverslaanbaar. We dachten: niemand kan tegen ons scoren, laat staan winnen. Ik denk dat iemand als Jurriën Timber door ons ook agressiever is geworden. Die vechtersmentaliteit, van na een tegengoal meteen weer pushen en wedstrijden draaien, heb ik even gemist hier”, vertelt de controleur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.