AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Feyenoord verliest momentum, Ajax wordt kampioen’

Journalist Valentijn Driessen weigert Ajax af te schrijven in de strijd om de landstitel. Hij ziet de Rotterdammers namelijk momenteel weg zakken. Hij betwijfeld dan ook of ze de chronische zegereeks kunnen gaan volhouden.

Hij vertelt in een video-item van de krant: “Ik denk dat Feyenoord een beetje wegzakt. De frisheid is een beetje weg uit de ploeg. In januari en februari hebben ze het heel goed gedaan en hebben ze alle concurrenten langs gekregen. Ze wonnen ze niet allemaal, maar toen zag je nog wel het frisse en intensieve aanvalsspel van Feyenoord. Tegen sc Heerenveen en FC Groningen lukte dat niet meer goed.”

Ondertussen hijgt Ajax de aartsrivaal in de nek. “Ajax blijft maar winnen”, constateert Driessen. “Het zijn weliswaar allemaal kleine potjes, maar als ze zich een goede uitgangspositie willen verschaffen voor 19 maart (Ajax – Feyenoord, red.), dan moet je dat soort wedstrijdjes winnen. Dan kan het op de negentiende weleens heel spannend worden met drie punten verschil en een beter doelsaldo voor Ajax.”

Ajax won zondagmiddag met 1-0 van NEC. Valentijn Driessen vond de Amsterdamse opbouw zeer pover. “Het blijft natuurlijk behelpen met Bassey. Hij wordt Man van de Wedstrijd en dat is alleen maar voor de bühne, om die jongen een hart onder de riem te steken. Aan de bal blijft het heel erg matig. Verdedigend doet hij het goed, Heitinga zet het ook heel normaal meer. Het is alleen niet van het niveau van een paar jaar geleden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.