AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax – Feyenoord gaat nog niet bepalend zijn in titelstrijd’

op 19 maart staat de kraker tussen Ajax en Feyenoord op het programma in de strijd om de titel. Maar journalist Valentijn Driessen denkt dat de uitslag van deze kraker nog niet bepalend zal zijn.

Driessen verwacht niet dat de schaal dit seizoen alsnog naar Alkmaar of Eindhoven zal gaan. “Ik denk dat AZ en PSV inderdaad zijn afgehaakt”, laat Driessen weten in een video-item van De Telegraaf. “Het gaat tussen Ajax en Feyenoord, al denk ik niet dat De Klassieker bepalend zal zijn. Als Ajax wint staan ze gelijk, maar dan is er nog niks beslist. Ajax heeft een zwaar programma met uitwedstrijden tegen PSV en FC Twente. Ze krijgen ook nog AZ.

Feyenoord lijkt in De Klassieker sowieso goede zaken te kunnen doen. “Feyenoord heeft een gemakkelijker programma. Als Feyenoord wint, kan het zo goed als beslist zijn. Dan is het verschil zes punten en houdt Ajax het moeilijke programma wat ze sowieso hebben. Dit Feyenoord gaat zes punten niet meer uit handen geven, dat zie je aan alles. De wijze waarop ze tegen AZ ontsnapte en hoe ze nu met twee vingers in de neus bij Fortuna winnen.”

Toch zullen de pijlen in Rotterdam en Amsterdam nog niet worden gericht op de ontmoeting van zondag 19 maart. Ajax moet in de competitie nog aantreden tegen NEC (thuis) en sc Heerenveen (uit). Daarnaast wacht in de beker een bezoekje aan De Graafschap. Feyenoord speelt in de competitie thuis tegen FC Groningen en FC Volendam. In de beker staat een uitwedstrijd tegen Heerenveen op de planning en het tweeluik met Sjachtar Donetsk staat op de planning in de Europa League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.