AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Heitinga heeft alle vertrouwen in droogstaande aanvaller’

Steven Bergwijn staat er goed op bij de nieuwe Ajax-trainer John Heitinga. De vleugelaanvaller hoeft dan ook voorlopig niet te vrezen voor zijn basisplaats bij de Amsterdammers. Ook al scoorde de linksbuiten na de winterstop nog geen één keer.

Toch behoudt Heitinga het vertrouwen in zijn aanvaller. “Ik zie dat hij op zoek is naar de goal, daarin willen we hem helpen”, zegt de keuzeheer bij ESPN. “Stevie heeft zoveel kwaliteitein dat die goal vanzelf komt. Ik heb tegen Sparta Rotterdam (4-0) een jongen gezien die in zijn arbeid met en zonder bal verschrikkelijk veel werk heeft geleverd en een aantal keer in kansrijke positie is gekomen.”

“En die ook continu bezig is om de diepte achter de laatste linie te bespelen”, vervolgt een complimenteuze Heitinga. “Ik zie dat als een positieve ontwikkeling.” Waar voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn voorhoede nog wel eens omgooide, houdt Heitinga meer vast aan dezelfde spelers. “Stevie is op dit moment mijn linksbuiten. Dat vertrouwen krijgt hij ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.