AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax dwingt veel respect af in Argentinie’

Ajax heeft een goede naam opgebouwd in Argentinie. Mede door de huidige doelman Gerónimo Rulli maar ook door de oude spelers Nicolas Tagliafico en Lisandro Martinez.

Rulli kwam afgelopen januari over van Villarreal CF en weet hoe geliefd Ajax in zijn vaderland is. “Iedereen praat vol respect over Ajax. Dat was natuurlijk altijd al zo, maar in de afgelopen jaren zijn er veel fans van Ajax bij gekomen in Argentinië”, laat hij optekenen door Voetbal International. “Dat heeft natuurlijk met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico te maken. In Argentinië is iedereen voetbalgek en de Europese topcompetities worden intensief gevolgd.”

“Door Martínez en Tagliafico zijn ook veel mensen de Eredivisie gaan volgen, door de prestaties van hen”, aldus Rulli. “Dankzij de wedstrijden in de Champions League heeft Ajax echt naam gemaakt, en bleef het niet alleen bij de twee landgenoten, maar genoten de mensen ook van spelers als bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Ajax is heel geliefd in Argentinië, dat merk ik ook uit alle reacties die ik krijg nu ik hier speel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.