AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Steven Bergwijn: ‘Heb ik meerdere malen laten weten aan Schreuder’

Steven Bergwijn speelde dit seizoen on de inmiddels ontslagen trainer Alfred Schreuder meerdere malen als rechtsbuiten. Een plek die hem niet op het lijf is geschreven. Onder zowel Schreuder als de nieuwe trainer Heitinga heeft de aanvaller meerdere malen laten weten dat hij geen rechtsbuiten is. Hier maakt hij melding van tegenover het Algemeen Dagblad.

“Iedereen weet dat ik geen rechtsbuiten ben”, vertelt Bergwijn lachend als hij spreekt over de rol die hij kreeg na de 1-6 nederlaag tegen Napoli in de Champions League. “Ik heb wel eens gehoord dat ik ook op rechts goed kan spelen omdat ik daar bij Oranje onder Ronald Koeman gespeeld zou hebben. Maar dat was heel anders. Daar was ik meer een schaduwspits naast Memphis en pakte Denzel Dumfries de rechterflank. Niet te vergelijken met hoe Ajax speelt.”

Bergwijn heeft intern ook altijd aangegeven geen rechtsbuiten te zijn, ook toen Ajax nog bezig was met zijn komst. “Ik zei: hou er rekening mee. Dat herhaalde ik toen de trainer met mij kwam praten. En toen hij me op rechts wilde zetten, zei ik: we kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten. Ik begreep ook niet echt waarom hij wilde switchen.”

Bergwijn zegt dat hij op de linkerflank op zijn best is en dat hij desnoods nog beter op het middenveld kan staan dan op de rechtsbuitenpositie. Dat heeft hij ook tegen Heitinga gezegd. “Ik ben tegen hem ook duidelijk geweest over mijn voorkeur, zoals bij Alfred. Maar het is voetbal. Het maakt me wel uit waar ik speel, maar ik zal een rol nooit weigeren en op elke plek alles geven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.