AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Heitinga zet zijn geld vanavond op deze speler’

Ajax speelt vanavond in de Europa League tegen het Duitse Union Berlin. En de Amsterdammers zullen hun best moeten doen tegen de nummer 2 uit de Bundesliga. Trainer John Heitinga rekent op zijn sterspeler Mohamed Kudus.

Kudus liet in de Champions League zijn kwaliteiten al zien tegen onder meer Liverpool FC. De Amsterdammers stroomden dit seizoen door naar de Europa League en treffen de nummer twee van de Bundesliga, dat met een vijfmansverdediging speelt. Heitinga vertrouwt op de 22-jarige speler. “Hij heeft zo veel individuele kwaliteiten.”

Volgens de trainer heeft Kudus de juiste kwaliteiten om het Union lastig te maken. “We spelen vaak tegen compacte organisaties en hij is verschrikkelijk goed in de kleine ruimte. Hij kan een goal maken, doorversnellen én een overtalsituatie creëren. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we dit soort jongens in de Johan Cruijff Arena hebben spelen”, stelt Heitinga in zijn perspraatje, opgetekend door de NOS.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.