AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zakaria Labyad moet 50.000 euro betalen en haalt uit naar Ajax’

Zakaria Labyad heeft na een verloren arbitragezaak tegenover Ajax hard uitgehaald. Volgens hem zijn de Amsterdammers slecht met hem omgegaan tijdens zijn blessure. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Hij moet Ajax zo’n vijftigduizend euro terugbetalen, zo werd deze maandag bekend. De aanvallende middenvelder wilde dat de Amsterdamse club zou opdraaien voor de financiële gevolgen van de kruisbandblessure die hij vorig jaar tijdens een trainingspartij opliep, maar de KNVB oordeelde dat er geen reden was om Ajax aansprakelijk te stellen.

Daar is Labyad zeer teleurgesteld over. “Het betalen van de operatie- en revalidatiekosten, die mijn verzekering niet vergoedt, is volgens mij het minste wat je van een werkgever mag verwachten. Maar voor voetbalclubs geldt dat kennelijk niet”, reageert de verbolgen middenvelder, die sinds begin dit jaar bij FC Utrecht werkt aan de laatste fase van zijn herstel.

Volgens Labyad had de medische staf van Ajax voor zowel de operatie als het externe revalidatietraject de volledige zegen gegeven. “Ik voel me aan de kant gezet door Ajax en vind dat met name de huidige technische leiding slecht met mijn situatie omgegaan is”, doelt hij op Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. “Meer dan een kleine bijdrage voor mijn fysiotherapiekosten wilde Ajax niet doen.”

Labyad vindt het gebrek aan medeleven een teken aan de wand van de huidige situatie bij Ajax is. Ook vermoedt hij een ‘voetbalpolitiek verhaal’ omdat een eventuele succesvolle gang naar de arbitragecommissie een extra schadepost voor clubs in de toekomst had kunnen betekenen. “Nette, warme clubs stellen spelers in dit soort gevallen in de gelegenheid om nog een jaar te blijven en op kosten van de club te kunnen revalideren, maar dit Ajax gaat daar anders mee om. Ze vonden dat ik het na mijn contract zelf maar moest uitzoeken”, besluit Labyad.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.