AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Heel gek, maar het is zo: de spelers rennen harder onder Heitinga’

Sinds John Heitinga het stokje heeft overgenomen van Alfred Schreuder bij Ajax wonnen de Amsterdammers twee keer ruim op rij. Voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart ziet tot zijn verbazing dat de spelers nu wel een extra stap willen zetten.

Een reeks van zeven wedstrijden zonder zege werden de Barnevelder uiteindelijk fataal. Onder Heitinga als interim-trainer werden de eerste twee duels prompt gewonnen: 1-4 bij Excelsior en 0-5 bij SC Cambur.”Schreuder heeft er echt een potje van gemaakt, hij heeft het gewoon héél slecht gedaan”, zegt Vermeulen bij Studio Voetbal. “Dat zie je nu ook wel weer. Voor iedereen die hem opvolgt, is het ook niet zo moeilijk”, meent de NOS-commentator.

Onder Heitinga zouden er duidelijkere regels gelden voor de spelers, iets wat onder Schreuder minder het geval zou zijn. “Dat geleuter vind ik zo’n onzin”, reageert Van der Vaart. “Johnny heeft zijn regels gewoon, maar denk je dat Schreuder die niet heeft? Of denk je dat Schreuder de bal niet snel terug wilde hebben als ze de bal verloren? Natuurlijk wel! Alleen die spelers spelen nu onder een nieuwe trainer en dan ga je toch wat harder rennen. Heel gek, maar het is zo”, aldus de analist.

One thought on “‘Heel gek, maar het is zo: de spelers rennen harder onder Heitinga’

  1. v.d. Vaart moet niet zo kletsen. Hij weet als geen ander dat het belangrijk is…..hoe ga je met de voetballers om die je tot je beschikkeng hebt. Menselijkheid is erg belangrijk. Hoe beter je kunt omgaan met mensen hoe harder ze gaan werken ( voetballen ) voor je.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.