AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Van der Sar maakt problemen bij Ajax alleen maar groter’

Het bij Ajax een groot drama. Zo is er geen technisch directeur, geen voorzitter van de rvc en zelfs geen hoofdtrainer. Directeur Edwin van der Sar wordt geacht om het nodige puin te ruimen, maar volgens journalist Freek Jansen doet hij dit niet naar behoren.

Hoewel Van der Sar er zelf niets van wil weten, is hij degene die verantwoordelijk is voor de selectie aangezien het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar iedere beslissing voor moet leggen bij de directeur. “Van der Sar, blijkbaar niets geleerd van het mislukte technische hart van tien jaar geleden waarbij gekonkel, achterdocht en eindeloos overleg voor gedoe en gezeur zorgde, lost de problemen op technisch vlak niet op, maar maakt ze alleen maar groter”, constateert Jansen keihard.

Met John Heitinga als voorlopige interim is er alvast één pleister op een wond geplakt. “Niet beseffende dat er ook weer een nieuw groter probleem kan ontstaan. Als Heitinga zijn goede eerste indruk kan doortrekken en Ajax dit seizoen alsnog succes brengt, dan zal een nieuwe trainer van buitenaf geen optie meer zijn.” Een nieuwe trainer zal Heitinga immers wel als assistent moeten accepteren. “Om vervolgens de dan succesvolle assistent te managen richting de buitenwereld. Bij elke tegenvaller zal de vraag opsteken waarom Ajax niet verder is gegaan met Heitinga”, voorspelt Jansen alvast.

En mocht het níét goed gaan onder Heitinga, ‘krijgt de zorgvuldig opgebouwde loopbaan van Heitinga gelijk een grote smet’. “Door een ervaren assistent naast Heitinga te zetten handelt Ajax geheel naar de nieuwe maatstaven van de club: met plakband technische functies in stand houden.”

De journalist ziet nog twee oplossingen: “Of maak Heitinga hoofdtrainer, haal het etiket interim weg en koppel er geen termijn aan. Of zorg dat er op korte termijn duidelijkheid komt wie de komende jaren wel het vertrouwen krijgt als trainer.” ‘Ajax kennende’ verwacht Jansen echter eerder een tussenoplossing. Opnieuw. “Met pappen en nathouden tot gevolg. In dat geval gaat de loyale Heitinga een soortgelijk pad op als generatiegenoot Huntelaar als onderdeel van de weg der besluiteloosheid van Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.