AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Van der Vaart heeft zijn twijfels over Ajax-nieuweling’

Voormalig voetballer en huidig analist Rafael van der Vaart plaatst zijn vraagtekens bij de komst van Lucas Ocampos. De Amsterdammers huren hem voor een seizoen van Sevilla en betalen hier maar liefst vier miljoen euro voor.

Analist Rafael van der Vaart vraagt zich echter af of hij wel geschikt is voor de Amsterdamse speelstijl. “Ik heb hem een paar keer bij Sevilla gezien, en het is echt zo’n powerhouse. Op de counter is hij heel erg sterk, maar ik weet niet of hij echt bij Ajax past, hoor”, zegt Van der Vaart in Studio Voetbal.

Tafelgenoot Jeroen Stekelenburg zegt verder dat hij wel begrijpt dat de RvC een stokje voor een permanente transfer voor twintig miljoen euro stak. “Maar dat had natuurlijk in een veel eerder stadium gemoeten. Dat had helemaal niet op straat moeten liggen. Het lijkt mij dat je in zo’n situatie eerst overlegt en dan al zegt: ‘Doe maar niet.’ Uiteindelijk gaat het om echt heel veel geld: het aankoopbedrag van 20 miljoen euro, maar je gaat zo iemand ook een vierjarig contract geven. Hij gaat niet één miljoen euro verdienen. Je hebt het dan over een totaalbedrag dat boven de 35 miljoen euro ligt. Dat kun je een keer uitgeven bij Ajax, maar dat moet wel een schot in de roos zijn. Is Ocampos dat? Ik snap de twijfel van de RvC wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.