AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Er is een flinke machtsstrijd aan de gang bij Ajax’

Er is momenteel een machtsstrijd gaan bij Ajax. Deze conclusie trekken Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf en clubwatcher Mike Verweij.

Ajax straalde jarenlang bestuurlijke onrust uit en volgens Verweij was Marc Overmars daarvoor verantwoordelijk. In de voetbalpodcast van De Telegraaf stelt hij: “Hij was zo onomstreden dat het daardoor heel rustig werd, want niemand durfde aan de positie van Overmars te komen. Nu ruiken weer een heleboel mensen hun kans. Er is chaos en dan probeert iedereen zijn beste positie te krijgen.”

Driessen mist naar eigen zeggen een technisch directeur bij Ajax. “Op het moment dat je daar een technisch directeur hebt, dan kan die technisch directeur communiceren met de rvc en met Van der Sar. Hij zit er dan bovenop.” Edwin van der Sar probeerde dat deels op te vangen, maar stelt hij: “Je moet bij een voetbalclub natuurlijk gewoon een technisch directeur hebben en niet de algemeen directeur die het erbij doet, of een technisch manager zonder enige bevoegdheid met een assistent zonder enige bevoegdheid.”

Driessen heeft vernomen dat Alex Kroes topkandidaat was voor de TD-functie bij Ajax. “Er was nog één telefoontje, de rvc moest nog even iets afvinken en dan zou hij gebeld worden. Nooit meer wat gehoord. Daarna heeft hij zelf het initiatief genomen en gezegd: Als het op deze manier moet, dan voel ik gewoon te weinig vertrouwen. Dan denk ik ook: de rvc wil waarschijnlijk helemaal niet.”

Voorlopig staat er geen technisch directeur-benoeming gepland bij Ajax. Gerry Hamstra fungeert momenteel als technisch manager, met Klaas-Jan Huntelaar als rechterhand.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.