AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax houdt bijna tachtig miljoen over aan Antony-transfer

Antony vertrekt voor een recordbedrag naar Manchester United. Ajax bereikte een deal voor 95 miljoen euro vast en vijf miljoen euro extra aan bonussen. Een absoluut record voor de Amsterdammers en de Eredivisie. Van dat bedrag moet de Eredivisie-kampioen iets meer dan vijftien euro afstaan. De Braziliaan, zijn zaakwaarnemer en zijn oude club São Paulo profiteren allemaal mee van de miljoenendeal.

De Telegraaf meldt dat Ajax twintig procent moet afdragen van de winst die is gemaakt op de speler, die twee jaar geleden voor 15,75 miljoen euro aangetrokken werd. Het betekent dat de Amsterdammers nu 15,85 miljoen euro overmaken naar betrokken partijen. De bonus van vijf miljoen euro, die Ajax in de toekomst nog kan krijgen van Manchester United, is alleen voor de Eredivisionist. Daarvan gaat niet nog een deel naar São Paulo.

Antony is sinds deze week de duurste uitgaande transfer bij Ajax ooit. Daarmee stoot hij Frenkie de Jong van de troon. Hij maakte drie jaar geleden voor 86 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. In die zomer ging ook Matthijs de Ligt voor een enorm bedrag weg. Hij maakte voor 75 miljoen euro de overstap naar Juventus. In die zomer werd in totaal voor circa 218 miljoen euro verkocht. Deze zomer staat de teller op iets meer dan 216 miljoen euro, inclusief de Antony-deal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.