AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

MOOI maar ZWAAR! Ajax Liverpool, Napoli en Rangers FC

Ajax begint in de poulefase van de Champions League tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC. Dit heeft de loting vanavond uitgewezen in het Turkse Istanbul.

Ajax en Liverpool hebben elkaar vaker getroffen in de Champions League. In het seizoen 2020-2021 stonden zij nog tegenover elkaar. De Premier League-club won destijds tweemaal met 0-1: in Amsterdam dankzij een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico en op Anfield na een blunder van André Onana.

Bij de loting genoot Ajax een beschermde status (Pot A), maar met Liverpool en Napoli kwamen loodzware tegenstanders uit Pot B en C. Uit de resterende pot (D) kwam daar dus het Schotse Rangers bij. De formatie uit Glasgow was woensdagavond nog verantwoordelijk voor het uitschakelen van PSV.

Door het WK zal de groepsfase in een sneller tempo worden afgewerkt dan in voorgaande seizoenen. De eerste twee groepsduels worden gespeeld op 6-7 en 13-14 september, waar in oktober drie speeldagen per club zijn: 4-5, 11-12 en 25-26 oktober. De laatste beslissingen vallen op 1 en 2 november.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.