AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax pakt uit met derde tenue: ‘Ode aan de straatcultuur’ (VIDEO)

Ajax heeft vanochtend haar derde tenue aan de wereld gepresenteerd. De club noemt het shirt een ode aan de oude straatcultuur van de stad. Het is een samenwerking met het Amsterdamse kledingmerk Daily Paper.

Op de clubwebsite lezen we verder: “Op het overwegend gouden shirt zijn 9 prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes te zien, als transparant zwart watermerk. Met de rood/zwarte baan, en witte Ajax en sponsorlogo’s, komen de kleuren van de geliefde Amsterdamse vlag terug in het ontwerp. De baan is ook een verwijzing naar de rode baan van het kenmerkende Ajax thuisshirt.”

Zoals gezegd is het shirt een eerbetoon aan straatvoetbal in de hoofdstad. “Tot op de dag van vandaag worden toekomstige sterren op de pleintjes geïnspireerd door de generaties voor hen, worden technische vaardigheden en creativiteit gevierd en talent gekoesterd. Volgens sommigen vindt de kenmerkende aanvallende speelstijl van Ajax hier z’n oorsprong.”

Op het tricot zijn negen voetbalpleintjes te herkennen, te weten: Balboaplein, Zaandammerplein, A. Nouriplein (eerder Nigel de Jongplein), Louis De Visserplein (Gregory van der Wielplein), Piramide, Hendrick de Keijserplein, Joubertplein, Mijehof en Obi/Boni Plein.” En over wanneer het shirt gedragen kan worden tot slot: “Het tenue is het tweede tenue voor alle Europese wedstrijden, naast het thuistenue. Het is het reservetenue voor nationale comptitie en beker, mocht het dragen van het thuis- en uittenue niet mogelijk zijn door kleuren van de tegenstander.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.