AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Cristiano Ronaldo gelinkt aan overstap naar Ajax’

Hakim Ziyech is bij Ajax de belangrijkste kandidaat om Antony op te volgen mocht deze vertrekken naar Manchester United. Maar in de podcast van de NOS wordt ook een andere naam besproken. Namelijk die van de Portugese superster Cristiano Ronaldo.

Evenals Antony wordt Ronaldo al de hele zomer in verband gebracht met een transfer. De Portugees keerde vorig jaar na ruim tien jaar terug op Old Trafford, maar kon niet voorkomen dat Manchester United naast een startbewijs voor de Champions League greep. De Europa League ziet Ronaldo niet zitten, waardoor een transfer nog altijd voor de hand ligt. Een nieuwe werkgever heeft hij echter nog niet gevonden. Meerdere (top)clubs passeerden al de revue, maar zij zaten niet op de komst van Ronaldo te wachten. En Ajax dan? De heren van de NOS Voetbalpodcast kregen van een luisteraar de vraag of Ajax er slechter van wordt als Ronaldo wordt betrokken in de deal met Antony.

“Vind ik een leuke”, reageert verslaggever Jan Roelfs. “Als je 37 bent, zou Ronaldo wel zo’n keuze kunnen maken. Als hij denkt: Champions League, Ajax mooie voetbalclub en historie; het zou kunnen. Maar dan moet Ronaldo met zijn zaakwaarnemers om de tafel gaan zitten, zeggen dat ze allemaal moeten dimmen, dat hij hier tevreden mee is en dat zij een stuk minder commissie gaan verdienen over zijn salaris.” De Portugese topschutter verdient bij Manchester United een slordige 25 miljoen euro per jaar, dus realistisch is een transfer naar Ajax natuurlijk niet. Maar op de vraag of Edwin van der Sar moet durven om Ronaldo de vraag te stellen, zegt Roelfs ‘absoluut’. “Waarom niet? You never know. Gewoon doen, leuke optie.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.