AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet twee miljoen euro aan aftikken aan Limburgse club’

Als de transfer van Perr Schuurs naar Torino is afgerond dan rinkelt de kassa voor zijn oude club Fortuna Sittard. Ze mogen dan maar liefst twee miljoen euro bijschrijven. Hier maakt het medium De Limburger melding van.

Die twee miljoen euro komt voort uit het doorverkooppercentage en de solidariteitsbijdrage die Fortuna heeft bedongen. De Limburgers zouden namelijk een doorverkooppercentage van vijftien procent hebben bedongen toen het Schuurs in 2018 aan Ajax verkocht. Dat percentage geldt over de winst na de doorverkoop, inclusief bonussen. Vierenhalf jaar geleden betaalden de Amsterdammers twee miljoen voor Schuurs.

Algemeen Fortuna-directeur Ivo Pfennings is blij met de financiële meevaller. “Hier doe je het voor”, klinkt het. “We proberen spelers te halen die na één of twee jaar een nieuwe transfer kunnen maken waarbij wij recht hebben op een doorverkooppercentage. Als het dan ook nog een jongen uit de eigen jeugd betreft, is het helemaal super natuurlijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.