AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Lorenzo Lucca ontevreden na debuut tegen FC Groningen

Ajax-spits Lorenzo Lucca maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Ajax. Hij speelde twintig minuten en kreeg wat kansen om te scoren. Dit gebeurde niet en dat neemt hij zichzelf kwalijk. “Ik had moeten scoren, ja. Maar de volgende keer zal het zeker beter gaan”, reageerde het boomlange talent.

Op het clubkanaal van Ajax blikte Lucca terug op zijn eerste speelminuten namens de Amsterdammers. Tegen FC Groningen (6-1 winst) kwam hij na zeventig minuten Brian Brobbey vervangen, maar maakte vooralsnog geen grootse indruk. Hoewel de eerste Italiaan in dienst van Ajax ooit wel enkele (kop)kansen kreeg, trof hij uiteindelijk geen doel.

“Het gaf een onbeschrijfelijk gevoel om te debuteren in de Johan Cruijff Arena. Een mooie dag en een unieke gebeurtenis”, vond Lucca over zijn eerste minuten. “Deze drie punten kunnen we goed gebruiken. Hopelijk blijven we winnen.” Verder voelt Lucca zich gesteund door zijn ploeggenoten. Hoewel hij Italiaans bloed heeft en alleen in zijn thuisland voetbalde, spreekt de spits Spaans en gaat dan ook veel om met Lisandro Magallán en Edson Alvarez.

Over de eerste minuten van Lucca in het shirt van Ajax waren de meningen afgelopen weekend verdeeld. “Dat zag er niet best uit”, oordeelde ESPN-analist Kenneth Perez, onder meer over de kans die Lucca van dichtbij huizenhoog over schoot. “Dat getuigde niet echt van rust en overzicht.” In Het Parool zag columninst Menno Pot juist ‘cultpotentie’ bij de aanvaller. ‘Op de tribune voel je het direct: een even intuïtieve als collectieve instantsympathie die zich vertaalt in ongebruikelijk luide toejuichingen, net iets harder dan rationeel verklaarbaar, zodra de naam wordt omgeroepen’, schreef hij over de samenwerking tussen het publiek van Ajax en Lucca.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.