AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dusan Tadic gaat het heel moeilijk krijgen’

Dusan Tadic is op dit moment nog een vaste basisspeler bij Ajax maar analist Theo Janssen vraag zich af hoelang dit nog het geval zal zijn. “Eén ding is duidelijk geworden: Tadic gaat niet meer op links- of rechtsbuiten spelen”, stelt de voetbalanalist bij VTBL. “Tadic gaat af en toe wedstrijden op tien spelen. Ik denk niet dat hij altijd gaat spelen. Als ze in de Champions League spelen zoals ze nu spelen – met die vier man voorin – en Blind centraal achterin: kansloos.”

Janssen zag Edson Álvarez tegen FC Groningen (6-1 zege) uitblinken. “Je ziet hem nu ook aan de bal logische dingen doen. Vrijstaan tussen de linies, het spel versnellen en dan heeft hij ook nog zijn kracht in het drukzetten.” Ook Owen Wijndal kan hem wel bekoren. “Ze hebben met Wijndal nu ook iemand die er continu overheen gaat. Hij zorgt ervoor dat hij net dat metertje ruimte krijgt, zodat hij de bal naar binnen kan halen en hem binnen kan schieten.”

Defensief ziet de oud-voetballer daarentegen een grote kwetsbaarheid. “In de Nederlandse competitie kan Ajax makkelijk met vijf, zes aanvallende spelers spelen, omdat ze zo veel kwaliteit hebben en zo veel in balbezit zijn, maar kom je te spelen tegen grotere tegenstanders… We hebben het gezien tegen PSV. In het eerste halfuur was Ajax heel erg goed en daarna zag je de zwakte van Ajax. Die achterhoede van Ajax is op dit moment niet supersterk.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.