AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is dit moreel verplicht aan trainer Alfred Schreuder’

Ajax heeft de morele verplichting tegenover trainer Alfred Schreuder om de Braziliaanse vleugelflitser Antony in Amsterdam te houden. Dit is de mening van Henk ten Cate in De Telegraaf.

Volgens Engelse media is Manchester United nog altijd geïnteresseerd in Antony. “Ik gun Alfred dat hij blijft”, zegt Ten Cate, die met Schreuder werkte. “Ik heb zelf ervaren hoe vervelend de transferdeadline op 1 september is. Als trainer van Ajax ga je uit van een bepaald team, een systeem en daar heb je mensen bij uitgezocht. Het zijn juist altijd je sterkhouders die in de belangstelling van buitenlandse clubs staan en áls die op het laatste moment vertrekken, dan kun je na vier of vijf wedstrijden in het seizoen in feite weer opnieuw beginnen.”

Als het aan Ten Cate ligt, blijft Antony dus. Simpelweg omdat Ajax niet hoeft te verkopen. “En omdat Ajax een morele verplichting naar Alfred toe heeft. Zonder Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez, Sébastien Haller, Nicolas Tagliafico en Ryan Gravenberch startte hij al met een uitgehold team.”

Ook ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart zou Antony graag behouden. “Marc Overmars gooide zijn telefoon ooit in een laatje en dat moeten Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar misschien ook maar doen. Of in elk geval Engelse telefoonnummers niet meer beantwoorden”, zegt Swart. Er volgt een ‘maar’. “Als het aan mij ligt, zou ik hem voor tachtig miljoen of meer wél laten vertrekken. Wat een geld…”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.