AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Flinke ingreep verwacht: ‘Defensief was de balans volledig zoek’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Analist Wim Kieft verwacht dat Daley Blind weer uit het hart van de verdediging zal worden gehaald bij Ajax. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werd namelijk duidelijk dat de Amsterdammers veel te kwetsbaar zijn.

‘Bij Ajax heersen er grote vragen over de ideale personele bezetting op het veld’, constateert Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal bracht de defensieve kwetsbaarheid aan het licht in Amsterdam. Erik ten Hag loste dit in zijn laatste seizoen uiteindelijk op door Lisandro Martinez in het centrum naast Jurriën Timber te posteren. Martinez hield er zelfs een transfer naar Manchester United aan over.’

Door die ingreep kwam Daley Blind links-achter te spelen’, vervolgt Kieft, die denkt dat Alfred Schreuder uiteindelijk ook tot die beslissing zal komen. ‘Schreuder koos tegen PSV voor een terugkeer van Blind in het centrum van de verdediging met Owen Wijndal als linksachter. Aanvallend zag het er goed uit, maar defensief was de balans volledig zoek. Zelfs met de Mexicaan Edson Alvarez vlak voor de verdediging.’

Hoewel het nog te vroeg is voor een oordeel over Calvin Bassey, verwacht Kieft dat de Nigeriaanse international een basisplek zal veroveren. ‘Bassey lijkt voorbestemd voor het verdedigingscentrum en dat zou de verdedigende balans bij Ajax ten goede komen. Blind en Wijndal zullen het dan moeten uitvechten op de linksachterpositie.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.