AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax start samenwerking met deze Mexicaanse club

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax gaat samenwerken met de Mexicaanse club Pachuca. De clubs willen kennis gaan uitwisselen over talentontwikkeling. Hier maakt de Amsterdamse club zelf melding van. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over gezamenlijke activiteiten, zoals het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden.

CF Pachuca werd zes keer landskampioen in Mexico; voor het laatst 2016. Daarnaast bemachtigde het vijf keer de CONCACAF Champions League en wist het in 2006 als enige Mexicaanse club ooit de CONMEBOL Sudamericana (het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League) te winnen. Onder anderen ex-Ajacied Darío Cvitanich, ex-PSV’er Hirving Lozano en huidig PSV-middenvelder Erick Gutiérrez speelden in het verleden voor Pachuca.

Ajax zal Pachuca gaan helpen in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding. Zo zal de club ook invloed hebben op de ontwikkeling van jeugdspelers van Pachuca, met als doel om de grootste talenten uiteindelijk naar Ajax te halen. “We geloven dat er in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen”, aldus Klaas-Jan Huntelaar, lid van de technische organisatie bij Ajax. “En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen. Een andere doelstelling is namelijk de uitwisseling van jeugdspelers.”

CF Pachuca-president Armando Martinez geeft aan blij te zijn met de deal. “Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa”, aldus Martinez.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.