AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Antony neemt ‘David Neres-rol’ op zich bij Ajax

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Toen Antony de overstap maakte van Sao Paulo naar Ajax was daar David Neres die hem opving. Nu doet de Braziliaan hetzelfde voor de nieuwe aanwinst Flavio Conceição. Hij maakte onlangs de overstap van het Portugese Porto en zijn toekomst ziet er rooskleurig uit. Indruk op de fans heeft hij in ieder geval al gemaakt.

De Amsterdammers betaalden een som van maar vijf miljoen euro aan zijn werkgever. Dit kwam omdat hij een clausule in zijn contract had staan die dit mogelijk maakte. Ajax lijkt dus een gouden slag te hebben geslagen Ook hoeft de talentvolle buitenspeler niet te klagen over zijn nieuwe salaris. hij gaat er maar liefst 55 x op vooruit. In Amsterdam tikt hij een honorarium aan van maar liefst 1,35 miljoen euro. En bij Porto speelde hij nog met een jeugd contract. Bij zijn oude werkgever speelde hij onder zijn vader Sergio Conceição die daar de hoofdtrainer is. Die kan ook terugkijken op een glansrijke loopbaan. Net als Flavio was hij ook een sierlijke buitenspeler. Zo speelde o.a voor Porto, Lazio, Parma, Inter Milan, Standard Luik en vele interlands voor het nationale team van Portugal.

De buitenspeler gaat bij Ajax TV in op zijn eerste dagen in Amsterdamse dienst. “Het is een club die mooi wil spelen en een show wil geven. Daar identificeer ik me mee. Ik speel graag één op één. Ik hoop dit mee te brengen en te verbeteren waar ik niet goed in ben om mijn teamgenoten te helpen verschillende titels te veroveren”, vertelde de buitenspeler.

De Portugees staat er niet helemaal alleen voor. Zijn broer Sergio speelt in België. “Hij speelt nu vlakbij me, dat is prettig. En mijn familie is ook meegekomen, die wonen bij me in Amsterdam. Ik voel me op mijn gemak bij hen en het is belangrijk om familie bij je te hebben.”

Daarnaast krijgt de vleugelflitser veel hulp van Antony. “‘Hij heeft me heel veel geholpen. Sinds ik aankwam heeft Antony steeds gecheckt of alles goed was, of ik hulp nodig had. We spreken dezelfde taal, dus dat helpt. Ik ben hem en de andere teamgenoten die me geholpen hebben heel dankbaar.”

Dat moet leiden tot een vliegende start voor Conceição in Amsterdam. “Ik verwacht de ploeg zoveel mogelijk te kunnen helpen. Doelpunten, assists geven. Ik ben heel ambitieus. Ik hoop meteen op een droomseizoen en het seizoen daarna net zo goed of nog beter. Ik ben klaar om het verschil te maken bij Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.