AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong wordt gewoon afgeperst door FC Barcelona’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

De Nederlandse spelersvakbond VVCS is kritisch op de werkwijze die FC Barcelona momenteel hanteert omtrend Frenkie de Jong. De club wil dat hij een groot deel van salaris afstaat anders zal hij worden verkocht. Volgens Evgenyi Levchenko chanteert de club Frenkie de Jong gewoon.

“Ik vind dat een vakbond alle spelers moet beschermen. Nu wordt een speler door een club in het nauw gedreven en weggejaagd. Dan is het aan een internationale vakbond om op te staan”, vertelt de oud-voetballer in gesprek met De Telegraaf. Levchenko denkt dat De Jong minder minuten gaat maken als hij niet instemt met een salarisverlaging. “FC Barcelona zal zich dan beroepen op sportieve gronden, maar voor de carrière van een jonge speler is het funest. Dat maakt het een soort afpersing.”

Als Levchenko in de schoenen van de Nederlander zou staan, zou hij weigeren om mee te werken. Volgens hem valt het niet te rijmen dat de club spelers vraagt om salaris in te leveren, terwijl er tegelijkertijd miljoenen worden uitgegeven voor Raphinha, Robert Lewandowski en mogelijk Jules Koundé. “FC Barcelona heeft de volledige verantwoordelijkheid. Het langetermijnbeleid van de club is dramatisch. Het is waanzinnig als spelers voor de financiële puinhoop moeten boeten”, aldus de voormalig voetballer.

Hij snapt dat het voor De Jong een moeilijke zaak is. De middenvelder kan bij Manchester United veel meer verdienen, maar het liefst blijft hij gewoon in Camp Nou. “Hij voelt zich net thuis daar en begrijpt de cultuur.” In Spanje moet hij dit seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Sergio Busquets, Gavi, Pedri en nieuwkomer Franck Kessié.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.