AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Xavi geeft toestemming om Dest te laten vertrekken’

FC Barcelona-trainer Xavi Hernandez heeft toestemming gegeven om Sergino Dest deze zomer te laten vertrekken. Hier maakt het medium SPORT melding van. Barca haalde de 21-jarige Dest in de zomer van 2020 voor ruim twintig miljoen euro op bij Ajax.

Ronald Koeman zag het helemaal in de rechtsback zitten, maar dat geldt in mindere mate voor Xavi. Naar verluidt wil hij de Amerikaans international verkopen in de hoop dat César Azpilicueta naar Camp Nou verhuist.

Dest kent een bijzonder ongelukkig tweede seizoen in Barcelona. De rechtsback werd geteisterd door blessures en maakte bovendien weinig indruk in de wedstrijden die hem wel waren gegund. Xavi zou hem nog steeds als een veelbelovende speler beschouwen, maar zou de voorkeur geven aan ervaring.

Barcelona kampt nog altijd met grote financiële problemen. De Catalaanse topclub moet dan ook één of meerdere spelers voor veel geld verkopen om extra lucht te verschaffen. De naam van De Jong valt hierbij om de haverklap, maar Dest zou wat dat betreft dus de eerste optie zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.