AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Terugkeer David Neres naar Ajax vrijwel uitgesloten’

Nu Antony waarschijnlijk de rest van het seizoen is uitgeschakeld bij Ajax is het de vraag hoe de Amsterdammers dit gaan opvangen. De naam van David Neres wordt genoemd maar dit lijkt geen optie te zijn.

De Braziliaan verruilde Ajax afgelopen winter voor Shakhtar Donetsk, maar door de oorlog in Oekraïne speelde hij geen minuut voor zijn nieuwe club. Door een tijdelijke nieuwe regel van de FIFA mag hij tijdelijk transfervrij een ander onderkomen zoeken. Het lijkt een ideaal scenario voor de Amsterdammers, ‘maar volgens het management van Neres is dit scenario vrijwel uitgesloten’.

Extra zuur is dat de spoeling op rechtsbuiten juist door het vertrek van Neres zo dun is. Aanvankelijk mocht hij alleen vertrekken wanneer er een vervanger aangetrokken werd. Uiteindelijk vertrok hij toch en slaagde Ajax er vervolgens niet in om de beoogde vervanger Steven Bergwijn in te lijven. Mohamed Ihattaren werd wel aangetrokken en scoorde maandagavond zijn eerste doelpunt namens Jong Ajax, maar moet eerst nog fitter zien te worden om een serieuze optie te worden.

Steven Berghuis lijkt de meest logische vervanger van Antony. Hij werd door Erik ten Hag omgeturnd tot middenvelder, maar speelde voorheen uiteraard altijd als rechtsbuiten. Ook afgelopen zaterdag tegen FC Groningen nam hij zijn oude positie weer in. Daarnaast wordt ook Mohammed Kudus als een iets minder voor de hand liggende mogelijkheid genoemd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.