AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong staat voor transfer naar de Serie A’

Frenkie de Jong zou deze zomer zomaar eens Barcelona kunnen gaan verruilen voor Juventus. Hier maakt het medium Il Corriere dello Sport melding van.

De Jong heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de toekomst wat hem betreft ‘gewoon’ in Barcelona ligt. De middenvelder is een zekerheidje in Camp Nou, waar zijn verbintenis medio 2026 afloopt. Toch bestaat de kans dat hij na dit seizoen afscheid neemt. Er is sprake van toenemende concurrentie en gezien de financiële situatie is de clubleiding mogelijk genoodzaakt om een speler met veel transferwaarde te verkopen.

Barcelona wil de eigen talenten sowieso beschermen en daarom zou De Jong een logisch slachtoffer kunnen zijn. De Catalanen willen de middenvelder bij voorkeur behouden, maar men houdt er rekening mee dat dit de uiteindelijke conclusie is. Volgens Il Corriere dello Sport dient zich al een optie aan: het Italiaanse Juventus, de club van zijn maatje Matthijs de Ligt.

Juventus-coach Massimiliano Allegri wil het middenveld komende zomer graag versterken. Ryan Gravenberch van Ajax is genoemd, maar hij heeft ook andere opties. De Italiaanse topclub hoopt daarom naar verluidt dat De Jong komende zomer daadwerkelijk beschikbaar komt voor een toptransfer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.