AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Quincy Promes is een notoire leugenaar’

Johan Derksen heeft uitgehaald naar Quincy Promes. Derksen hoorde eerder op avond over de onthullingen van het programma Nieuwsuur dat naar buiten bracht dat Promes de steekpartij bekende.

Hij ontkende sinds 2020 altijd schuldig te zijn geweest aan het steekincident jegens een neef, maar in afgetapte telefoongesprekken met familieleden gaf hij dit ruiterlijk toe. In VI Vandaag reageert Derksen: “Het ernstigste is natuurlijk dat hij al afgeluisterd werd. Je wordt blijkbaar alleen afgeluisterd als je bij ernstige criminaliteit betrokken bent.”

Wilfred Genee haakt in: “Een tap kun je toch pas aanvragen als er een verdenking is.” Pieter Cobelens, voormalig hoofd van de MIVD, reageert: “Daar is een hele lange procedure voor. Dat is vorige week ook in de Tweede Kamer geweest in het kader van Oekraïne, maar natuurlijk niet in verband met politie. Er moet een behoorlijk goede reden zijn, en vaak moet er achteraf verantwoording worden afgelegd waarom er een tap gebruikt is.”

René van der Gijp las de transcriptie van de gesprekken eveneens. “Hij zei ook: ‘Als ik een pistool had gehad, dan had ik hem doodgestoken’. Dat is de man die al die tijd geroepen heeft dat hij eigenlijk niks gedaan heeft.” Derksen: “Als je nu die beelden ziet dat hij (Promes, red.) alles categorisch ontkent, dan is het een notoire leugenaar. En ik denk ook niet dat ooit nog in Nederland een club aan die jongen begint.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.