AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jurrien Timber is eigenlijk te goed voor Ajax’

De laatste weken krijgt Ajax de nodige goals tegen. En volgens analist Kenneth Perez is dit te wijten aan de absentie van mandekker Jurrien Timber. “Tegen Go Ahead Eagles en nu ook tegen RKC Waalwijk klopte de organisatie achterin helemaal niet. Ik kan dat niet los zien van de afwezigheid van Timber”, zo luidde het oordeel van Perez bij ESPN.

“Dat is echt een heel groot gemis. Hij is zo verschrikkelijk goed. Als hij de maatstaf is, dan zit Schuurs er duidelijk onder. Maar Timber is eigenlijk te goed voor Ajax.”

Kwakman vindt Perr Schuurs verdedigend minder dan Timber. “Maar ga er maar aan staan”, vervolgt de Volendammer. “Schuurs is wel snel, maar mist de verdedigende kwaliteiten van Timber. Tegelijkertijd wordt er wel hetzelfde van hem gevraagd, maar zo goed is hij niet. Iedereen vindt dat Schuurs niet goed genoeg is, maar dat komt ook door het spel van Ajax.”

Ajax won ondanks de tegentreffers met 3-2 van RKC Waalwijk. Een week geleden bleek dat op bezoek bij Go Ahead Eagles nog fataal: 2-1. Tussendoor wonnen de Amsterdammers met 0-2 bij AZ, maar in de halve finale van de TOTO KNVB Beker was Timber er wel weer bij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.