AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Belangrijk dat je weet wie je kan knuffelen, kussen, aandacht kan geven’

Dusan Tadic is aanvoerder van Ajax en voelt zich verantwoordelijk voor zijn ploeggenoten. Hij wil dan ook een voorbeeld voor ze zijn en gebruikt daarvoor de nodige psychologie.

“Psychologie speelt een belangrijke rol bij leiderschap”, vertelt Tadic aan de NOS. “Je moet de andere spelers goed kennen. Het is belangrijk dat je weet hoe iemand is, wie je kan knuffelen, kussen, aandacht kan geven. Tegen de één moet je wat strenger zijn dan tegen de ander.”

De Ajax-captain probeert iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen. “Het is als leider ook belangrijk om er 24 uur per dag te zijn voor je team. Ik vind het belangrijk dat ze het veld op gaan zonder problemen en dat ze zich gelukkig voelen. Dan kunnen ze alles geven.”

Tadic voelt zich ondanks de invulling van zijn leidende rol geen psycholoog, benadrukt hij. Ook bij de nationale plog van Servië draagt hij de aanvoerdersband. “Nee, dat niet, maar je doet je best om ze zo goed mogelijk te helpen. Zij weten dat en daar gaat het om.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.