AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Lachende Steven Berghuis: ‘En nu terug naar De Kuip’

Ajax wist zich gisteren te plaatsen voor de finale van de beker. En daarin treffen ze PSV in een wedstrijd die in Rotterdam zal worden gespeeld. Dit betekend een terugkeer voor Steven Berghuis naar zijn oude stadion De Kuip.

Is dat, een kans op zilverwaar, waarom hij afgelopen zomer van Feyenoord naar Ajax ging? “Überhaupt waarom ik voetbal. En nu terug naar De Kuip, ook dat. Ajax-PSV is een prachtige finale”, reageert Berghuis in gesprek met ESPN.

De linkspoot is blij met de reactie van zijn ploeg na teleurstellende resultaten tegen Benfica (2-2) en Go Ahead Eagles (2-1 verlies). “In de maand maart gaat het erom. Dan wordt het ook spannender, maar dat is ook wat we willen. We hebben geconcentreerd gespeeld. De opbouw en de veldbezetting waren goed. Zo hadden we het ook van tevoren besproken.”

Zelf scoorde hij de openingstreffer, al was daar wel een gelukje voor nodig. “De bal kwam met een gelukje bij me. Ik had al voorgenomen om wat vaker voor het schot te gaan als die mogelijkheid er zou zijn. Dat blijkt een goede keuze te zijn geweest.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.