AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

AZ-Trainer: ‘Vervelend en ongepast van Erik ten Hag’

Voor de wedstrijd AZ – Ajax liet Ajax-trainer Erik ten Hag zich uit over de belangstelling die ze hebben voor Owen Wijndal. AZ-trainer Pascal Jansen hoorde dit hoofdschuddend aan.

“Hij zit bij de selectie van het Nederlands elftal en als je je etaleert in het potentieel dat Oranje heeft, dan vind ik wel dat je het niveau voor een topclub hebt”, zei Ten Hag. “Hij staat al een tijdje op ons lijstje.”

Na de halve finale reageerde Jansen in gesprek met Voetbal International: “Ik vond het jammer en ongepast om het vlak voor zo’n wedstrijd nog aan te halen, maar het is gebeurd.” De coach zei te snappen dat de opvolging van Nicolás Tagliafico (dan wel Daley Blind) een item is in de media: “Dat is ook jullie taak. Op het moment dat zoiets de wereld in wordt geholpen, gaat zoiets spelen. Wij concentreren ons op de dingen die wij kunnen en moeten beïnvloeden en zo staat Owen er ook in. Het is vervelend en ik vond het ongepast.”

Tijd om Ten Hag aan te spreken op zijn gedrag? “Nee, ik ga niet over zijn woorden. Op het moment dat ik ernaar wordt gevraagd, geef ik gewoon mijn mening. Ik vond het ongepast.” Wijndal zelf vertelde overigens over de link met Ajax: “Ik heb geen idee. Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Je moet aan de trainer van Ajax vragen of ik gestegen ben op zijn lijstje.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.