AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Antony moet zich niet bezighouden met tierelantijnen’

Ajax won gisteren met 0-2 op bezoek bij AZ maar trainer Erik ten Hag ergerde zich aan de maniertjes van zijn vleugelspeler Antony. Hij vond namelijk dat de Braziliaan zich teveel bezighield met ‘tierelantijnen’.

Na iets meer dan twintig minuten had Antony een mooie, functionele passeerbeweging in huis aan de zijlijn om Owen Wijndal voorbij te snellen. In de openingsfase van de tweede helft draaide hij met de bal aan de voet om zijn as heen in een poging om Yukinari Sugawara het nakijken te geven en een ploeggenoot te bedienen, maar die poging mislukte. AZ nam de bal over en Tadic leek niet blij met de actie van Antony. Zonder specifieke momenten uit te lichten, spreekt ook Ten Hag na afloop zijn onvrede uit.

“Hij moet zich focussen op het voetbal. Hij was een totale dreiging, maar moet het omzetten in rendement en zich niet bezighouden met tierelantijnen”, stelt de trainer van Ajax voor de camera van ESPN. “Hij moet effectiever spelen, want hij had de mogelijkheden om de laatste pass te geven. Dat hij heel erg gevaarlijk was, dat was duidelijk. Ik heb aan de ene kant van hem genoten: van zijn fanatisme, het druk zetten, de continue dreiging in de diepte en zijn dribbels. Maar hij had ook wat rendement kunnen halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.