AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zou best meer als 22,5 miljoen kunnen vangen voor Haller’

Sebastien Haller heeft naam voor zichzelf gemaakt dit seizoen bij Ajax. In de Champions League was hij al goed voor maar liefst tien treffers. Hij heeft zijn prijskaartje dan ook al meer dan waar gemaakt. Dit vinden ook zijn ontdekkers Didier Martel en John van Loen. Zij rekenen erop dat geïnteresseerde club een veelvoud van dat bedrag voor hem over zullen hebben.

Haller heeft zich na een sublieme groepsfase in de kijker gespeeld van diverse Europese grootmachten. Volgens scout Didier Martel, die Haller naar FC Utrecht haalde, kan dat een lucratieve winst opleveren voor de Amsterdammers. “Het verbaast me niet als Ajax op termijn een veel hogere vergoeding krijgt dan de 22,5 miljoen euro die aan West Ham United is betaald. Haller heeft nog vijf, zes of zeven mooie jaren voor zich liggen”, zegt hij tegen De Telegraaf.

John van Loen is het daar mee eens, maar heeft een advies. “Als ik Haller was, zou ik voorlopig niet meer weggaan. Nooit is een groot woord, maar de club heeft zó zijn nek uitgestoken. Wie haalt het in zijn hoofd om 22,5 miljoen euro aan West Ham United te betalen voor Haller? Op dat moment zei iedereen: ze zijn niet wijs. Maar dat vertrouwen van Marc Overmars en nu nog Erik ten Hag moet hij koesteren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.