AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Jan Vertonghen geeft Ajax een waarschuwing

Midweeks speelt Ajax in de Champions League tegen het Portugese Benfica. Dit is de club van Jan Vertonghen die ook een verleden heeft in Amsterdam. Hij waarschuwt zijn oude liefde alvast.

De Amsterdammers versloegen de regerend landskampioen van de Liga NOS zonder al te veel moeite en nemen het nu op tegen de nummer drie: “Maar wij doen het over het algemeen veel beter tegen goede teams dan tegen ploegen die inzakken”, aldus Vertonghen in De Telegraaf.

“En we kunnen heel goed op resultaat spelen”, gaat de Belg verder. “De wedstrijden tegen FC Barcelona en PSV zijn daar heel goede voorbeelden van. We hebben veel ervaring en power, zijn een team van winnaars. Ajax heeft aspecten waarmee zij ons pijn kunnen doen, maar wij hebben andersom ook wapens om het Ajax moeilijk te maken.”

Vertonghen benadrukt: “Ajax heeft met zijn spel tegen Sporting en Dortmund écht indruk gemaakt in Portugal. Portugezen zijn echte voetbaldieren en kijken elke wedstrijd. We zullen Ajax wel gaan bestuderen, maar iedereen kent de spelers en de speelwijze. Dat is echt een handelsmerk. We zullen Ajax niet onderschatten.”

De verdediger heeft het alleszins naar zijn zin in Lissabon: “Vorig seizoen waren de resultaten niet goed, maar dit is verreweg de grootste club van het land, het Ajax van Portugal. Qua visie en qua druk is het echt vergelijkbaar met mijn tijd in Amsterdam. Alleen is de voetbalbeleving echt de grootste die ik ooit heb meegemaakt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.