AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kevin de Bruyne bij Ajax: ‘Ik zie hoe hij beweegt en hoe hij de bal passt’

Kristian Hlynsson is een speler van Jong Ajax. Hij wordt door zijn verschijning vaak vergeleken met Kevin de Bruyne van Manchester City. Hij observeert hem dan ook in de hoop dingen over te nemen.

“Ze zeggen dat ik op Kevin De Bruyne lijk. Ik zie het niet. Hooguit mijn kapsel, maar ik weet het niet”, vertelt Hlynsson aan Ajax TV. Als speler is de Belg wel een voorbeeld voor de jonge aanvallende middenvelder, die scoorde in de bekerduels met Excelsior Maassluis en Barendrecht. “Ik vind hem een heel goede speler. Ik weet niet zeker of ik hem imiteer, maar ik zie Manchester City vaak spelen en zie dus hoe hij beweegt en hoe hij de bal passt en zo.”

“Ik ben zelf ook een spelmaker”, gaat Hlynsson verder. “Dus ik geef passes en dribbel soms. Techniek is belangrijk. Ik heb dezelfde rol als Berghuis. Ik kijk ook naar hoe hij wedstrijden speelt.” De IJslander speelt zijn wedstrijden doorgaans voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In achttien competitieduels gaf hij drie assists.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.