AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong krijgt megaklap te verwerken’

Frenkie de Jong heeft het zwaar bij zijn club FC Barcelona. De middenvelder lijkt in te zetten op een zomerse transfer maar kan één club alvast doorstrepen.

Zijn slechte vorm heeft onder meer te maken met de positie die hij krijgt toebedeeld. Waar hij bij Ajax doorbrak als controlerende middenvelder die het spel moest maken, moet hij bij Barcelona als aanvallende middenvelder fungeren. Het betekent dat De Jong tientallen meters verder staat op het veld en niet goed in zijn fel zit.

Manchester City bleef naar verluidt achter de schermen geïnteresseerd in zijn diensten. De Engelse club zag hem als een perfecte opvolger van Fernandinho die met zijn 36-jarige leeftijd bezig was aan zijn laatste periode in de Premier League. Bovendien zou Pep Guardiola groot fan van De Jong zijn. De overstap zit er naar verwachting echter niet meer in.

Volgens The Sun zou Manchester City namelijk langer willen doorgaan met Fernandinho. De Braziliaan beschikt over een verbintenis die tot medio 2022 loopt, maar naar verluidt wil de club daar nog een jaartje bij doen. Daardoor lijkt De Jong ook bij Manchester City op weinig speelminuten te kunnen rekenen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.