AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van der Sar gefileerd: ‘Hij kan niet veel meer hebben’

Het morele kompas bij Ajax is verdwenen. Deze conclusie trekt Arno Vermeulen gisteren in het programma Studio Voetbal. Het zou directeur Edwin van der Sar wel eens zijn kop kunnen kosten stelt hij.

Vermeulen wijst op meerdere incidenten onder leiding van Van der Sar. “Het moreel kompas onder deze directie is weggeweest. Neem de zaak-Nouri, Promes, Qatar, schenden van coronaregels in Portugal en een cryptoscam, waar mensen failliet aan gaan. Iemand had meteen bij Overmars moeten ingrijpen: Wat ben jij hemelsnaam aan het doen? Daar kap je mee als Ajax-directeur met een salaris van 1,7 miljoen!”

Van der Sar erkende zondag dat hij heeft overwogen te stoppen als algemeen directeur van Ajax. Hij wacht nu eerst het externe onderzoek af. “Hij hoeft niet direct op te stappen, maar zijn functioneren moet wel geëvalueerd worden; of hij wel de goede persoon voor die plek is”, zegt Freek Jansen, hoofdredacteur en Ajax-watcher van Voetbal International.

Vermeulen is het daarmee eens. “De raad van commissarissen heeft er heel weinig belang bij om Van der Sar te laten vertrekken, want Overmars is al weg. Dan verlies je heel veel knowhow en internationale contacten. Maar ik denk vooral dat Van der Sar niet veel meer kan hebben. Als er nog iets naar buiten komt, kan het weleens afgelopen zijn met hem. Hij is niet op alle punten een goede algemeen directeur.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.