AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Overmars aangepakt: ‘De grens was niet eens meer in zicht’

Marc Overmars heeft echt niet alleen een paar foto’s gestuurd naar meerdere vrouwen binnen de Ajax-organisatie. Dit benadrukt Marjan Olfers in het programma Studio Voetbal van gisterenavond. De hoogleraar Sport en Recht en voormalig Ajax-commissaris sprak de laatste tijd meerdere vrouwelijke werknemers van de Amsterdamse club en werd er ‘ontzettend treurig’ van.

“Het interview met Edwin van der Sar en wat er gezegd is op de personeelsbijeenkomst… Ik heb mensen gesproken die dat hebben bevestigd”, zegt Olfers, die doelt op een 35 minuten durende meeting van afgelopen woensdag, waarbij Ajax-medewerkers vragen konden stellen aan de directie.

Eén van de vragen was of de directie keihard bewijs had voor de daden van Overmars. Commercieel directeur Menno Geelen antwoordde daarop dat zijn oud-collega ‘niet alleen een grens was overgegaan, maar dat de grens niet eens meer in zicht was’.

“Het is een indicatie dat het onze fantasie misschien nog wel te buiten gaat en het heel, heel ernstig is”, reageert NOS-commentator Arno Vermeulen. “Het is ook schokkend dat Overmars het in eerste instantie zelf niet begrepen heeft en dat andere mensen hem duidelijk moesten maken dat hij meters buitenspel stond.”

Het is een pijnlijke situatie voor Overmars, maar vooral voor de vrouwen, benadrukt Olfers. “Hij heeft echt niet alleen een paar foto’s gestuurd. Laat ik het hier gewoon zeggen: er is sprake van zwaar grensoverschrijdend gedrag. Vrouwen trekken echt niet na één foto aan de bel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.