AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van de Beek grote man bij Everton: ‘Hij wordt overal toegezongen’

Donny van de Beek is zijn avontuur bij Everton uitstekend begonnen. Gisteren werd Leeds United met 3-0 aan de kant gezet en basisspeler Van de Beek was één van de uitblinkers. In de Engelse media werd hij op een voetstuk gezet en wordt er zelfs al langzaam gevraagd waarom hij is uitgeleend door Manchester United.

The Mirror was voornamelijk onder de indruk dat Van de Beek er direct al stond. ‘De uitgeleende middenvelder Donny van de Beek van Manchester United liet zijn moederclub zien wat ze missen, terwijl hij ook liet zien dat hij zich snel aan een nieuw systeem kan aanpassen. De oud-Ajacied maakte echter evenveel indruk met zijn allround werk als met zijn aanvallende bijdrage.’

‘En het optreden van Van de Beek was zelfs genoeg om enkele supporters van United voor zich te winnen, die gefrustreerd waren nadat ze hem indruk hadden zien maken op een dag dat hun eigen middenveld faalde.’ Ook The Athletic was enthousiast over zijn optreden. ‘De balvaste Van de Beek laat Everton zien dat hij de middenvelddirigent kan zijn die ze nodig hebben.’

‘Hij was een sleutelfiguur in de vroege dominantie van Everton, de naam van de Nederlander weergalmde die middag voor het eerst rond Goodison Park. Later zou hij gezongen worden op de terrassen van Gwladys Street en in de bars van Liverpool op de melodie van Mr Saxobeat terwijl supporters de overwinning op Leeds vierden. Met Van de Beek die aan de touwtjes trok, speelde Everton met het soort kalmte en vrijheid dat tegen Newcastle ontbrak. Zijn snelle aanpassing was een van de belangrijkste redenen voor de beslissende ommekeer.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.