AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Marc Overmars had opvolger Ten Hag al bepaald’

Het vertrek van Marc Overmars bij Ajax zal waarschijnlijk grote consequenties hebben voor Ajax, Voor het imago is het natuurlijk een klap maar ook sportief technisch lijkt de club een andere wending te gaan krijgen.

Clubwatcher Mike Verweij noemt de situatie bij Ajax ‘heel onzeker’. In de voetbalpodcast van De Telegraaf geeft de journalist een voorbeeld: “Tagliafico heeft de toestemming, nadat hij deze transferperiode niet wegkwam, dat-ie voor zijn aankoopbedrag van vier miljoen euro weg mag. Het probleem is dat Overmars niet zo van het documenteren was, dus dat stond nergens op papier.”

“Gaat de club zorgen dat Tagliafico voor vier miljoen weg kan?”, vraagt Verweij zich af in de podcast. “Datzelfde geldt een beetje voor Peter Bosz (nu trainer van Olympique Lyon, red.). Bosz was dé droomkandidaat van Overmars. Dat zijn vrienden en die zijn ook samen op vakantie naar Curaçao geweest. Die blijft hem ook trouw, denk ik.”

“Als Overmars was blijven zitten en hij was beschikbaar geweest, dan was het een abc’tje geweest. Dan had Overmars Bosz teruggehaald. Nu zal er een opvolger voor Overmars moeten komen en die moet een eigen beslissing nemen. Of Bosz dan ook de droomkandidaat is, dat weet ik niet”, aldus Verweij.

Ten Hag lijkt na dit seizoen te vertrekken bij Ajax. Hij ambieert een buitenlands avontuur en lijkt door de kwestie rond Overmars definitief op weg naar de uitgang. Wel loopt zijn contract nog door tot medio 2023.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.