AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Gearriveerde topspits: ‘Ajax-aanvaller wordt een wereldster’

De 34-jarige Iago Aspas is onder de indruk van Ajax. In een uitgebreid interview met het Spaanse medium zegt hij te verwachten dat Antony over twee á drie jaar ongekend naam voor zichzelf heeft gemaakt wereldwijd.

De bovengenoemde krant stelt hem allereerst de volgende vraag: stel je was manager en had een blanco cheque, wie zou je dan vastleggen? Aspas: “Kylian Mbappé! Die heeft immers nog een hele toekomst voor zich. Hij is nu 22 jaar oud en dat betekent dat hij nog acht à tien topjaren voor de boeg heeft. Bovendien is hij in de aankomende zomer transfervrij.”

Als Marca hem vraagt op de proppen te komen met een minder voor de hand liggende naam wijst de Spanjaard (achttien interlands, zes doelpunten) naar Antony: “Hij begint meer en meer zijn gezicht te laten zien, maar stond al veel eerder op mijn radar.” Aspas doelt op de periode dat de Braziliaan nog voor São Paulo speelde: “Ik zag een aantal video’s voorbijkomen, die ik meteen doorstuurde naar Borja Oubiña (technische man bij Celta, red.). Ik zei: hou deze jongen in de gaten!”

De routinier vervolgt: “Op dat moment kostte hij volgens mij een miljoentje of acht à negen en het jaar daarop betaalde Ajax vijftien miljoen voor hem. Ik denk dat die jongen een wereldster gaat worden, binnen twee à drie jaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.