AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Steven Berghuis in nieuwe rol bestempelt als ‘absolute uitblinker’

Ajax-trainer Erik ten Hag was gisteren zeer tevreden over Steven Berghuis. De aanvaller werd een stuk naar achteren gehaald om de leegte van Ryan Gravenberch in te vullen en dat deed hij naar behoren.

“Ik heb hem daar neergezet omdat ik weet dat hij dat heel goed kan”, vertelde Ten Hag na afloop aan ESPN. “Voor mij was hij de absolute uitblinker. Door hem werd het spel heel dynamisch.”

Berghuis werd aanvankelijk naar Amsterdam gehaald als rechtsbuiten, maar daar verloor hij al snel de concurrentiestrijd van Antony. Ten Hag posteerde de linkspoot vervolgens met succes als aanvallende middenvelder, maar hij werd naar achteren gehaald omdat Davy Klaassen de directe vervanger was van Gravenberch.

Ten Hag dacht al langer na over het idee om Berghuis als nummer acht te laten spelen. “Tegen PSV heeft hij daar ook even gespeeld, hij kan dat heel goed. Hij is een speler waarmee je gevarieerd kan spelen. Dat is een heel prettige eigenschap voor een trainer. We kunnen nu per tegenstander keuzes gaan maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.