AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Frenkie de Jong geprezen: ‘Hij stond op tegen Atletico’

FC Barcelona pakte gisteren uit met een 4-2 zege op rivaal Atletico Madrid. Frenkie de Jong was basisspeler en heeft een goede indruk gemaakt op de media. De afgelopen weken was er veel kritiek op hem maar nu werd hij juist erg geprezen om zijn prestatie.

Marca schreef dat de prestatie van De Jong heel betrouwbaar was en weinig gekke dingen kende. ‘Het was een hele solide prestatie van de Nederlander. Hij was meedogenloos op het middenveld en zorgde ervoor dat de bal snel rondging bij Barcelona. Hij was ook belangrijk in het vooruit verdedigen van zijn ploeg.’

Mundo Deportivo schreef zelfs een los artikel over De Jong, met als titel ‘Frenkie de Jong staat op.’ Het medium refereerde zelfs nog even aan het interview dat De Jong gaf in de Nederlandse pers over de Spaanse media. ‘Hij schitterde met zijn eigen kwaliteiten tegen een belangrijke rivaal. Hij verstopte zich niet, kwam steeds de bal halen bij de verdedigers en werkte hard. De Jong vertoont weer stappen voorwaarts.’

Overigens waren niet alle Spaanse media over hem te spreken. SPORT schreef op de eigen website dat zijn prestatie niet slecht was, maar was ook lang niet zo positief als de andere media. ‘Hij moet nog meer in het spel komen, wat meer vertrouwen hebben in zijn kansen, hoewel hij geen grove fouten maakte en het team wel hielp. Daarnaast deed hij verdedigend zijn werk.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.